36-jarige vrouw uit Nevada aangeklaagd voor een Bitcoin Murder-for-Hire-regeling Gone Awry

Misschien wel de meest voorkomende mythe over bitcoin is dat het vlaggenschip van de cryptocrisis mensen in staat stelt om volledig anoniem transacties uit te voeren.

Deze mythe kan de hand hebben gehad in het ongeluk van ene Kristy Lynn Felkins, een Nevada vrouw die door de Amerikaanse autoriteiten is aangeklaagd voor het gebruik van Bitcoin Pro om een moordenaar in te huren op de donkere webmarkt om haar ex-man, Gabriel Scott, te vermoorden.

Hier is wat we weten over de BTC Murder-for-Hire Plot

Volgens rechtbankdocumenten die het Amerikaanse districtshof voor het oostelijke district van Californiƫ op donderdag heeft geopend, betaalde Felkins, een 36-jarige vrouw $5.000 in bitcoin aan een nu verdwenen website in de hoop een moordenaar in te huren om haar vroegere minnaar, met wie ze twee kinderen had, te vermoorden. De betalingen werden gedaan in een reeks van vier dagen.

In de documenten staat dat de moordregeling in kwestie begon in 2016. Felkins begon te communiceren met iemand op de vermeende website via Tor (een donkere webbrowser die wordt gebruikt om IP-adressen te verbergen).

De website stond erop dat ze de bitcoin aan verschillende kopers op LocalBitcoins.com moest verkopen om de transactie te verdoezelen. De website vroeg Felkins verder waarom ze haar ex-liefje wilde laten vermoorden, waarop ze antwoordde:

“Deze man heeft me geestelijk, lichamelijk, seksueel en emotioneel misbruikt. Ik rende weg, en toen nam hij mijn kinderen bij me weg. Hij maakt nu geestelijk misbruik van mijn kinderen en bedreigt hun fysieke welzijn. Hij is een echte slangenmanipulator.”

Toch had ze wat twijfels over de website. Op een gegeven moment vroeg ze het zelfs: “Hoe weet ik dat je geen FBI bent?” Toch bleef ze met hen communiceren en stuurde zelfs 12 bitcoins in de periode tussen 6 maart 2016, en 9 maart 2016, om de ex-man net buiten zijn werk te laten schieten.

Moordplot ontrafelt wanneer de autoriteiten Felkins opsporen

Met name de website waarmee ze contact had opgenomen bleek een oplichterij te zijn en er werd nooit een moord gepleegd en het slachtoffer was niet gewond. Felkins verbrak de communicatie met de website in april 2016 na verwoede pogingen om een terugbetaling te krijgen toen de vermeende huurmoordenaar er niet in slaagde haar man te vermoorden zoals ze had geĆÆnstrueerd.

Het is niet precies duidelijk hoe Felkins’ moordcomplot onder de aandacht van de autoriteiten is gekomen. In de rechtbankdocumenten staat echter dat de autoriteiten een tip hebben gekregen over de website.

Ze traceerden vervolgens haar bitcoin-transacties aan de hand van haar initialen en het e-mailadres dat gebruikt werd voor de aankoop van BTC, evenals de belastende berichten die tot haar arrestatie leidden.

De Amerikaanse autoriteiten werden op de hoogte gebracht van het moordcomplot in 2019 en klaagden Felkins op 24 september aan. Ze kan tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen als ze schuldig wordt bevonden.