Bitcoin-prisen øker med 5% til $ 13,5K kort tid etter kunngjøringen om ECB-stimulans

Bitcoin-prisen steg fra $ 12,920 til $ 13,600 i timene etter uttalelsen fra Den europeiske sentralbanken og optimistiske jobbdata fra USA

Prisen på Bitcoin ( BTC ) økte fra $ 12,920 til $ 13,600 på fire timer, og registrerte et 5% rally. Opptrenden faller sammen med positiv utvikling fra Den europeiske sentralbanken, eller ECB, og optimistiske jobbdata fra USA.

Makrofaktorer favoriserer Bitcoin-rally

Gjennom den siste uken har BTC kontinuerlig samlet seg til tross for negative makrofaktorer. Det amerikanske aksjemarkedet var i en kraftig nedgang, og antall COVID-19 tilfeller i USA og Europa steg kraftig.

Oppfatningen av Bitcoin som et fristed eiendel styrkes merkbart på grunn av økningen i institusjonell etterspørsel. Men når risikovillige eiendeler, som aksjer, synker, kan de legge indirekte press på BTC.

Som sådan, når aksjer rally og risiko på eiendeler trives, forbedres de kortsiktige utsiktene for prisen på Bitcoin.

29. oktober var det flere hendelser som førte til at risikomidler økte. For det første sa ECB at den kan søke en ny stimuleringspakke i desember. For det andre reflekterte amerikanske jobbdata de laveste ukentlige påstandene siden starten på coronaviruspandemien.

En annen stimulansepakke i Europa oppnår to ting. For det første vil det øke appetitten for risikofylte eiendeler massivt i Europa. Samtidig vil det legge press på USA om å levere en sårt tiltrengt stimulansavtale.

Siden USAs president Donald Trump har gjort sitt syn klart at en stimulansepakke vil komme etter valget, setter dette USA opp for en stimulansavtale i desember

ECB sa at de ville vurdere alle muligheter for å sikre bærekraften i økonomien. Dette fordeler Bitcoin, gull og aksjer helt, som det fremgår av prisen på BTC. ECB sa :

”Styret vil nøye vurdere den innkommende informasjonen, inkludert dynamikken i pandemien, utsiktene for utbygging av vaksiner og utviklingen i valutakursen.”
Christine Lagarde, presidenten for ECB, understreket også at institusjonen handlet raskt da den første bølgen av COVID-19 traff. Hintet til at en ny stimulansavtale kunne komme, sa hun:

“Vi har gjort det tidligere: Vi har svart veldig raskt, veldig hensiktsmessig, veldig tungt, vil noen si, til den første bølgen som rammet økonomien i euroområdet. Vi har gjort det for første bølge; vi vil gjøre det igjen for andre bølge. ”