Kan Bitcoin weer onder de $10K komen? De ‘Trondicator’ kan het antwoord hebben

De prijs van Bitcoin heeft het hele weekend $10.000 aan ondersteuning getest, maar werd het futures-gat uiteindelijk opgevuld door een grafiekkaars naar beneden?

De markten bloeden uit. Ether (ETH) daalde van $500 tot $300 in een kwestie van dagen, mensen schreeuwen dat de DeFi-bel al is gebarsten, en zijn huilen over hun favoriete “[naam van het voedsel] munt” crashen in waarde na een een maand oude Twitter-account tapijt trok 38K ETH van beleggers.

Ja, het is enkel een andere week in crypto, maar heeft iemand anders opgemerkt dat Tron (TRX) in het midden van dit alles pompte?

Misschien is het gewoon toeval, maar de laatste keer dat dit zo snel gebeurde, bloedde de hele crypto-markt uit in de lange, koude cryptowinter.

De Bitcoin “Bart” top

Bitcoin heeft 21% van zijn dollarwaarde afgeworpen nadat het in slechts twee weken van $12.500 naar sub $10K niveaus was gedaald, waardoor het gepopulariseerde “Bart”-patroon ons in het gezicht staarde.

Maar wanneer de toonaangevende digitale cryptocurrency door marktkapitalisatie zo’n dramatische beweging maakt, trekt het (voor het grootste deel) elke andere crypto-activum mee naar beneden.

De top van dit specifieke hoofdstuk in de geschiedenis van Bitcoin Up was ongeveer 12.500 dollar, waarbij velen zich nu afvragen waar de bodem zou kunnen liggen. Dus in de analyse van deze week zal ik drie mogelijke scenario’s bekijken om de bodem te identificeren.

De CME-kloof

De meeste doorgewinterde Bitcoin-handelaren zijn zich bewust van het CME-gat, voor degenen die nog niet aan deze tovenarij zijn blootgesteld laat ik het uitleggen. Bitcoin is een 24/7 verhandelbaar goed. De CME is echter slechts 23 uur per dag geopend, beginnend op zondagavond op 5∶00 pm Central Time en eindigend op 4∶00 pm CT vrijdagmiddag.

Dit betekent dat er vensters zijn waar gaten kunnen ontstaan, meestal in het weekend als de markt sluit op een vrijdag en weer open gaat op een zondagavond. Handelaars kunnen echter nog steeds 24/7 handelen met behulp van wat de CME op hun website noemt:

“Regel 526, en EFRP’s (Exchange for Related Position), overeenkomstig Regel 538, kunnen 24/7 worden onderhandeld/uitgevoerd en moeten voor clearing worden ingediend tijdens de desbetreffende clearingsessie”.

Dit betekent dat orders nog steeds kunnen worden geplaatst wanneer de markt voor wat betreft de grafieken gesloten is, wat betekent dat orders ongevuld kunnen blijven, en dit is waar het gat komt.

De meest recente gap vond plaats op 13 augustus. Dit was een donderdag, dus toen de CME een uur lang sloot toen Bitcoin handelde tegen $11.715, ging het weer open tegen een prijs van $11.765. Deze beweging van $50 is wat de kloof creëerde. Dus toen Bitcoin steeg naar $12.635 op de CME-grafiek, kunnen er nog orders openstaan vanaf $11.715.

Aangezien de koers op 19 augustus 2020 voorbij de kloof viel, wordt de kloof als “gevuld” beschouwd en kan men alleen maar aannemen dat de orders die op dit niveau zijn achtergebleven, vervolgens zijn opgevuld.

Nochtans, is de prijs van Bitcoin blijven aftappen, en wij hebben een nieuwe lokale bodem van $9.905 op de CME grafiek gedrukt, die nu enkel $240 schuw is om een hiaat te vullen verlaten op 24 Juli.

Dit is waar het vrij ondoorzichtig wordt. De hiaatwaaier op 24 Juli is tussen $9.665 en $9.925, verlatend de vraag van of het hiaat nog moet worden gevuld? Of of het hiaat dat gedeeltelijk wordt gevuld.

Aangezien de lont het hiaatgebied inging, bereikte het geen $9.965, dus het sluiten van het hiaat niet volledig. Betekent dit dat er nog steeds bestellingen zijn die moeten worden gevuld voor $9.665?

We weten het niet, en dit laat sommige speculanten geloven dat het gat is gevuld, en een ander kamp geloven dat het nog moet worden gevuld.

De wekelijkse Fib schildert $7K niveau’s als ondersteuning…

Afgezien van de CME-magie, zijn technische handelaren al aan het kijken naar $7K-gebieden als ondersteuning. Een analist @officiallykeith (*ahem* dat is me btw) tweeted op Sep. 4:

“Als ik de .618 verlies op het weekblad van $7033, zal ik misschien mijn droom om niets te bezitten realiseren.”

Kort nadat dezelfde niveaus werden herhaald door de populaire handelaar Scott Melker (@scottmelker), die zei:

“Punt om te onthouden – vanaf hier, zou een terugkeer naar de lage $7000’s nog steeds worden beschouwd als “gezond,” het raken van een 61,8% gouden zak retracement voordat u op weg naar nieuwe hoogtepunten. Dat zou eigenlijk worden beschouwd als “normaal” na de verhuizing van de dieptepunten van maart. Zou iedereen bang maken.

Terwijl het vooruitzicht van het raken van de 0,618 Fibonacci niveau zou kunnen schrikken veel mensen, de meer doorgewinterde Bitcoin hodlers onder ons, zoals @Davincij15 waren snel om crypto twitter te verzekeren dat dit allemaal onderdeel van het spel is. Hij merkte op:

“9 1/2 jaar geleden…

Ik kreeg #bitcoin voor $1 en bleef tot $32 kopen, en zag het vervolgens dalen tot $2! Keek ook naar bounce tussen $5 en $7 voor 2 jaar.

Nog steeds gehouden, nog steeds gekocht, nog steeds hier, nog steeds sterk!”

Een herinnering aan ons allemaal dat het niet gemakkelijk zal zijn om Bitcoin te hodlen of te verhandelen, maar tot nu toe is het zelden verstandig geweest om tegen Bitcoin in te zetten. Als zodanig hebben we nu twee potentiële bodems in zicht, $9.665 of ongeveer $7.100.

Er is echter een derde minder conventionele indicator die het antwoord zou kunnen geven…

“De Trondicator”

Dus laten we het even over Tron hebben. Mijn laatste 10x handel van de 2017 stierenmarkt vond begin 2018 plaats, en dat was op TRX.

We weten allemaal wat er na januari 2018 is gebeurd. De crypto-berenmarkt werd op ons afgevuurd, en de altcoins begonnen naar nul te gaan. Maar wat interessant is aan Tron en in het bijzonder aan zijn grafiekgeschiedenis, is dat wanneer Tron een kaars drukt met een lont die bijna even groot is als de kaars zelf, er vreemde dingen gebeuren met de crypto-ruimte als geheel.

Dit is niet direct merkbaar op TRX/USDT-grafieken, want Tron begon zijn leven als een ETH-pairing. Dus als je naar de TRX/ETH chart op de weekly kijkt, begin je een patroon te zien dat duidelijker is dan de Bart die we op de BTC chart van vandaag bekijken.

De eerste keer dat we dit type longtail pompkaars zagen, begon de berenmarkt. De tweede keer was de week die begon op 7 januari 2019, gevolgd door een longtail dump kaars op 4 februari 2019 – de exacte periode dat Bitcoin zijn bodem vond rond $3.300.

Dus hier zijn we weer, de 30 Augustus weekkaars is een groene longtail kaars op de Tron en de markten gaan allemaal wieden. Dus misschien, heel misschien, zal de bodem worden gesignaleerd wanneer Tron weer een andere kaars met een lont ter grootte van zijn lichaam afdrukt.

Het bearish scenario voor Bitcoin

Als Bitcoin er niet in slaagt om de CME gap-ondersteuning van $9.665 vast te houden, zal ik kijken naar de wekelijkse Fibonacci-niveaus voor ondersteuning. Deze liggen op de volgende niveaus: de 0,382 op $9.190, gevolgd door de 0,5 fib op $8.168, waarbij het absolute veilige correctieniveau 0,618 rond $7.146 is.

Het verliezen van de 0.618 zou een vrij groot signaal zijn dat we onze stierenmarkt hebben gehad, nu is het tijd om de Trondicator in de gaten te houden.

Het bullish scenario voor Bitcoin

Het CME-kloof-effect is zeer reëel. Ik ben getuige geweest van een onmiddellijke prijscorrectie nadat het CME-gat is opgevuld. Aangezien het gat gedeeltelijk is opgevuld, hebben we de bodem misschien al gezien. Het eerste bullish sign zou boven de 0,236 komen te liggen, wat ongeveer $10.454 is. Mocht BTC dit niveau aanhouden, dan verwacht ik dat de bullmarkt weer op gang komt.