Trump ville enligt uppgift döda Bitcoin. Så här spelade det ut

Det är ett faktum att Bitcoin har haft sin andel av problem, inför motstånd från olika håll av den ekonomiska sektorn och juridiska myndigheter, men ingen skulle verkligen förvänta sig att den amerikanska presidenten själv motsätter sig världens dominerande cryptocurrency. Tja, tydligen har USA: s president Donald Trump ett stort nötkött med Bitcoin, och han har faktiskt försökt “hantera” det.

Enligt läckta rapporter från en snart publicerad bok skriven av en före detta nationell

säkerhetsrådgivare som tjänstgjorde i Trump-administrationen gick presidenten så långt som att beordra finansministeriet att “gå efter Bitcoin.” Boken heter “The Room Where It Happened” och är skriven av före detta NSA John Bolton. Bolton lämnade administrationen efter att ha fallit ut med president Trump.

Inte en fan av BTC

Trumps försök att begränsa ökningen av Bitcoin borde inte komma som en överraskning, särskilt inte för att han tidigare har uttryckt sin ogillar för det. Tillbaka i juli 2019 skickade Trump ut en tweet och meddelade alla att han inte är ett fan av Bitcoin och någon annan krypto eftersom de är oreglerade. Han nämnde också användningen av krypteringar av brottslingar som ett annat skäl till hans ovälkomliga ande mot Bitcoin.

Visst kan det förstås i viss utsträckning att ledaren för den fria världen vill “göra något” åt ett nytt och okontrollerat finansiellt system som hotar den amerikanska dollarens hegemoniska makt på global skala – oavsett hur ironiskt det kan se ut. Trump är verkligen av den uppfattningen att den amerikanska dollarn kommer och alltid ska vara den dominerande valutan i världen, en plats som Bitcoin agerar aggressivt för.

Trots hans ord såg Trumps administration till att Bitcoin-futures godkändes i oktober 2019, ett drag som kunde ses som ett försök att hindra uppkomsten av kryptokraften.

“Hemligstämplad information”

Trump har varit känt för att använda twitter för att släppa ut sina tankar, och han gjorde exakt det genom att tweeta för att försvara sig mot anklagelserna, vilket återspeglas i John Boltons bok. I en tweet hävdar Trump att Johns bok är “full av lögner och falska berättelser.”

Uppenbarligen gillar inte justitieministeriet innehållet skrivet i ”Rummet där det hände”, och det har flyttat till domstolen för att begära ett föreläggande mot publiceringen av texten.